fredag 26 juni 2015

Kärt besök


Besöker som alltid min vän Costis som är keramiker på ön, närmare bestämt i Limenas som är huvudorten på Thassos nordvästra sida. Vi dricker thé på hans altan på baksidan av verkstan/butiken och han verkar till freds med livet. Ja vi brukar allt som oftast komma in på politik och den aktuella situationen i landet men inte idag trots att det är som det är just nu och att Grekland står inför sina största utmaningar på mycket länge.

Han meddelar dock att de tallrikar jag beställt tyvärr var någon annan som köpte men vi kommer överens om att han ska göra några nya till mig. Tycker men säger inte att jag faktiskt tycker det är kul att han säljer och shit happens liksom. Det verkar gå ganska bra för honom nu när det faktiskt inte bara är en massa öst Europeer utan pengar som besöker ön utan fler Skandinaver och nord Europeiska turister som är intresserade av handgjord keramik. 

Några Serbiska damer kommer upp från stranden till altanen och vi skålar i thé och tycker nog alla att livet är bra i solen.

Inga kommentarer: