tisdag 18 juli 2017

En tur till Kastro

Vägen upp till Kastro är ny, asfalterad och jävligt kurvig men en det cyklar faktiskt även om jag inte såg någon idag eftersom det blåste lite. Snart är nog elcyklarna här också den klassiska turen borta till Kastro ett minne.

Vandrade efter att parkerat bilen på ett ställe som varit brand bekämparnas plats och tog en gammal väg längst en av sluttningarna och gick igenom brandgator och nedbrunnen skog. På en del ställen hade vattenbombningen fått träden att sluta brinna och står nu kvar som skogens skelett i rad efter rad.




Ja det har varit molnigt, blåsigt och regn och min TV-antenn har till slut gett upp. Inte så konstigt den har ju suttit på taket i tio år i både stormar som stekande sol och plasten i fästen liksom bara vittrat bort.

Blir en ny i morgon för då kommer Leonidas med en ny som vi ska klättra upp på taket och montera. Gillar ju att kolla på TV här både sport, film, nyheter och naturprogram visas ju och lite språkträning i Grekiska är det helt klart att kolla på nyheter.



Efter några år när man har varit begraven grävs kroppen upp och benen blir skrapade, tvättade i olivolja och sedan placerade i en urna eller låda i ett benhus. Ett sånt finns uppe på Kastro. Lite annorlunda eller ska jag säga lite spooky.





Inga kommentarer: